November 2016
Idee├źn & inspiratie in de ID-pool
Mieke Cuppen IDpool Vista Alegre Overview
   
        
Mieke was verspreid over het afgelopen jaar in totaal drie maanden in Portugal aan het werk bij Vista Alegre. Dit in het kader van het ID-pool residentie-programma. Dit programma biedt ontwerpers, kunstenaars en architecten internationaal de kans ervaring op te doen binnen de VA porseleinfabriek waar handwerk en high tech worden gecombineerd. Een leerzame tijd waarbij Mieke letterlijk met handen in de klei ging, meer feeling met het productieproces heeft opgedaan én een heleboel inspiratie die tot nieuwe ontwerpen zullen leiden.
 
<< Klik op het beeldverslag links voor een vergrootte weergave
October 2016
DDW x Bagastro
Mieke en Sier zijn trots sponsor van het evenement NulZes x Naresh. Een pop-up restaurant tijdens de Dutch Design Week 2016 waar Nareshtaurant de sterren van de hemel kookte en deze gastronomische hoogstandjes op Bagastro wegwerpservies serveerde. Alle gasten konden lezen over het servies op kaartjes in het restaurant:

"BAGASTRO | The disposable dinnerware here is designed by Mieke Cuppen in collaboration with SIER. It’s made of sugarcane pulp: a biodegradable waste material and therefore super sustainable. The material is also known as bagasse and since it’s very suitable for gastronomic masterpieces, such as served here, the name Bagastro was an obvious choice. This design was launched early 2016 and a big hit throughout the Dutch culinary scene. Now ready to conquer the rest of Europe. Mieke and SIER are happy to contribute to this event. We hope you enjoy your food from this sustainable & elegant tableware design!"
       
Bagastro disposable tableware Mieke Cuppen & Sier
 
Nareshtaurant serves food on Bagastro during DDW
 
May 2016
Ron Blaauw servies Black&White
Sinds een aantal maanden is het Gastro servies, ontworpen samen met chefkok Ron Blaauw, ook in een Black&White uitvoering verkrijgbaar. Dit naast de eerder uitgebrachte grijsblauwe editie met gele en blauwe accenten. Stiekem niet helemaal nieuw dus, maar wel nieuw is de fotoserie gemaakt met deze producten! Deze serie laat het contrast tussen het matte zwart met grijsaccenten en het craquelé wit mooi uitkomen. Bekijk de hele serie hier op mijn website of koop direct bij Horecasupply of de lokale Sligro winkel.         Gastro tableware Black&White met chef Ron Blaauw
January 2016
Nieuwe disposable servieslijn!
SIER en Mieke Cuppen Bagastro disposable lijn
   
         Vanaf dit voorjaar 2016 zal de nieuwe disposable lijn Bagastro ontwikkeld samen met SIER verkrijgbaar zijn! Het is gemaakt van het duurzame materiaal bagasse, vandaar de naam. Lees er hier over het materiaal en ontwerp.
January 2016
Tableware Design Residentie
Sinds 11 januari is Mieke van start gegaan met de residentie bij Vista Alegre in Portugal. Dit keramiek- en kristalmerk biedt de mogelijkheid voor ontwerpers deel te nemen aan de Internationale Design Pool. Doel is het ontwikkelen van een vernieuwend tableware ontwerp en diepgaande kennis van materiaal en technieken op te doen. En deze opgedane kennis en netwerk ook in Nederland inzetten in projecten en samenwerkingen met ontwerpers binnen de Nederlandse eetcultuur.
Voor deze residentie is een subsidie toegekend door stimuleringsfonds Tableware Design Residency
        Mieke Cuppen design residentie Vista Alegre Portugal
November 2015
Fine Food Fotos @ &WOLF
&WOLF affordable art Mieke Cuppen   
        
Fine Food Foto's by Mieke zijn nu ook verkrijgbaar bij &WOLF. Ze schreven er een leuk blog over, check het hier!
 
Dit online platform in affordable art biedt een brede keus in materialen en formaten. Zoals poster en gallery print, maar ook fotopapier of forex; van A4-formaat tot levensgroot opgeblazen. Neem een kijkje op hun website om een goed idee van alle mogelijkheden te krijgen.
September 2015
Porselein & Portugal
In januari 2016 begeef ik me voor twee maanden naar Portugal voor een design residentie bij porseleinmerk Vista Alegre. Als onderdeel van de Internationale Design Pool zal ik zo nog meer te weten komen over porselein en een nieuw tableware design ontwikkelen. Ik heb ontzettend zin in deze stap en de verdieping op gebied van ontwerp en materiaalkennis waar in deze periode tijd voor zal zijn! Blijf op de hoogte via facebook, twitter en nieuwsbrieven.
        Mieke Cuppen design residentie Vista Alegre Portugal
February 2015
Nieuwsbrief #1 2015
Mieke Cuppen en Veerle Evens Taste Scapes in het Noordbrabants Museum   
        
De eerste nieuwsbrief van 2015 staat geheel in het teken van Taste Scapes: de nieuwe fotoserie van Mieke Cuppen en fotograaf Veerle Evens. Lees alles over dit project in nieuwsbrief #1 van 2015!
January 2015
Taste Scapes expositie
Op 24 januari was de opening van de tentoonstelling "Design uit het land van de aardappeleters" in het Noordbrabants Museum Den Bosch. De nieuwe fotoserie Taste Scapes van Mieke Cuppen in samenwerking met Veerle Evens is vanaf nu t/m 26 april 2015 te zien op deze expositie welke is samengesteld door Yksi in het kader van het Vincent van Gogh inspiratiejaar.
        TasteScapes van Mieke Cuppen en Veerle Evens in het Noordbrabants Museum
November 2014
Nieuw: Taste Scapes
Mieke Cuppen en Veerle Evens Taste Scapes   
        
Het nieuwe werk van Mieke Cuppen in samenwerking met Veerle Evens al gezien?
October 2014
Stageplek
Ben je een zelfstandige, kritische en gemotiveerde student die een relevante opleiding volgt, bij voorkeur op HBO of WO niveau? En wil je ervaring opdoen binnen een kleine studio met alle aspecten die daar aan bod komen? (Lees dan verder.)
De focus van een stage bij Mieke Cuppen Ontwerpstudio zal liggen op het ontwerp van tableware en research, ontwikkeling en uitwerking hiervan. Feeling met foodstyling, eetconcepten, fotografie en/of websites is welkom.
Ben of ken jij iemand die past bij deze omschrijving: stuur dan een motivatie, CV en portfolio naar info@miekecuppen.com. Parttime of fulltime is bespreekbaar.
June 2014
GASTRO servies verkrijgbaar!
Vanaf vandaag is het GASTRO servies ontworpen in samenwerking met chefkok Ron Blaauw en ontwikkeld met Horecasupply verkrijgbaar in pre-order.
Wil je ook graag een keer eten van dit servies? Dan kan je er binnenkort natuurlijk van gaan genieten bij RON Gastrobar, maar het is ook te bestellen voor horeca en particulieren via Horecasupply.nl
        Gastro servies door Ron Blaauw in samenwerking met Mieke Cuppen voor Horecasupply / Jos ten Berg
April 2014
Creative Chef goes Crowdfunding!
Mieke Cuppen servies ontwerp ism Ron Blaauw voor Horeca Supply   
         CreativeChef is een culinair, creatief collectief waar Mieke onderdeel van uitmaakt samen met koks, designers, fotografen, vormgevers en architecten die de liefde voor eten delen. Nu werken zij samen aan een kookboek vol eetbelevingen!

Eetbaar parfum, een schilderij om op te eten, muziek uit je chocoladeplaat, een strand dat je kunt verorberen: hoe maak je dit eigenlijk? CreativeChef gaat een kookboek maken zodat je zelf deze ultieme eetbelevingen kan creëren. Mieke zal bijdragen in de vorm van concept en beeld. Doneer via deze link en verras je vrienden of geef het cadeau.

Koop het boek voor € 30,- in de voorverkoop en wordt één van de mensen die het mogelijk heeft gemaakt om de droom van CreativeChef te realiseren! Bijdragen aan het project kan via VoorDeKunst.nl. Meer informatie over ons collectief: CreativeChef of bekijk de website www.creativechef.nl.
January 2014
Expo @STEK
Sinds deze maand zijn de fotoseries van Mieke te zien bij STEK de stadstuinwinkel. Deze winkel vol planten, zaden en tuintools vind je aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Het assortiment gaat met de seizoenen mee en zo ook de telkens wisselende expositie. Nog tot en met maart zijn de fotoseries PLUK en Gradient te zien en te koop. Gaat dat zien!

Ga voor de meest actuele informatie en openingstijden naar de facebookpagina van STEK.
       

 

January 2014
Lancering servieslijn Ron Blaauw
Mieke Cuppen servies ontwerp ism Ron Blaauw voor Horeca Supply   
        
Premiere op horecava 2014: Ron Blaauw lanceert eigen servieslijn!
GASTRO: Een servies ontworpen door Mieke Cuppen Ontwerpstudio in samenwerking met chefkok Ron Blaauw en Horeca Supply.
 
Meer informatie over ontwerp, verkrijgbaarheid en levering is op te vragen via info@miekecuppen.com.
December 2013
Foodstyling 2013
In 2013 heeft Mieke invulling gegeven aan diverse foodstyling opdrachten voor uiteenlopende bedrijven zoals Oil&Vingar, Kokota en Purple Pride. Ieder bedrijf heeft een eigen uitstraling en identiteit die tot uitdrukking komt in de foto's. Echter altijd wordt er gewerkt met echte producten en gezocht naar een pure uitstraling. Ga naar de pagina werk/foodstyling voor meer foto's en informatie over de diverse foodstyling opdrachten die Mieke doet.
 
Mieke Cuppen foodstyling voor Oil&Vinegar 2013 thema Harvest       Mieke Cuppen foodstyling voor Kokota / Parnassia BV      Mieke Cuppen foodstyling voor Purple Pride in opdracht van Trend reclame
December 2013
Foto's Van der Valk Design
Een unieke selectie foto's gekozen door Van der Valk Design voor het nieuwe restaurantinterieur van Hotel Sassenheim.
De fotoselectie en collage werd gemaakt uit de verschillende fotoseries van Gradient, Hap en Pluk en levert zo een uniek beeld op.
Ook jouw eigen selectie maken? Vraag het complete foto-overzicht van Mieke Cuppen op via shop@miekecuppen.com.
         fotocollage PLUK en Gradient, foto's van Mieke Cuppen ism Linde Freya en eat!Lola
June 2013
CreativeChef @TEDxBrainport
Mieke Cuppen en Creative Chef op TEDxBrainport in het Evoluon, chocolade muziek         
Dinsdag 4 juni presenteerde CreativeChef zich op TEDxBrainport in het Evoluon. CreativeChef ontwikkelde een foodconcept met onder andere een koffie-experience, waterbar en chocolade muziek. Plus dat zij in een TEDtalk vertelden over Co(ok)Creation!
Meer informatie over het collectief CreativeChef en alle creatieve, food-lovende ondernemers die eraan bijdragen vind je terug op deze website: www.creativechef.nl.
 
     
April 2013
Miekes Mercure servies
Na een periode van productontwikkeling is Mieke haar servies deze week in gebruik genomen in alle Mercure Hotels Nederland!
Natuurlijk kan je het servies in de hotels gaan bekijken, maar je maakt zelf ook kans op een set voor vier personen door deel te nemen aan deze actie op de Mercure facebook pagina. Je hoeft alleen maar te laten weten waarom jij degene bent die binnenkort in het bezit moet zijn van dit servies. (Doe dit wel voor 2 mei!)
         Mieke Cuppen servies Mercure
April 2013
Het Oog Wil Ook Wat @Yksi expo
Mieke Cuppen Yksi expositie pure food fotografie         
Iedereen kan nu de foto's van Mieke met eigen ogen zien. Een mix van beelden uit de Gradient, Pluk en Hap fotoseries is t/m 2 juni te zien bij Yksi expo in Eindhoven.
De fotoseries zijn geïnspireerd door pure ingrediënten en de kleuren, gradaties en texturen die hierin te ontdekken zijn "De door haar gemaakte beelden kenmerken zich door eenvoud, krachtige kleuren en grafische kwaliteit." (citaat van Design.nl)
 
     
March 2013
Mieke & Agora
Agora is een initiatief van Rabobank Rotterdam en Cultuur-Ondernemen. Een mooi platform waarin projecten van creatieve ondernemers een podium geboden wordt.
In het kader van dit initiatief presenteerde Mieke bij de Rabobank haar nieuwe plan: de EATcatalogue ~ Esthetics And Taste.
Meer informatie volgt binnenkort... houd de website, facebook of twitter in de gaten!
         mieke cuppen eat catalogue esthetics and taste
February 2013
LINDA. is verliefd
PLUK is in LINDA. magazine! Did you became curious towards the postcards? Click here to find more information.
 
Mieke Cuppen with PLUK postcards in LINDA magazine
February 2013
Karaffen in de maak
Level, unieke karaffen ontworpen door Mieke Cuppen en Studi'eau, waterkaraf met niveauverschil in de vloeistof, capilaire werking         
De eerste prototypes van Level zijn ontwikkeld, nieuwe modellen zijn in de maak! Deze serie karaffen en containers ontworpen door Mieke Cuppen in samenwerking met Studi'eau wordt uitgebreid tot volledige productlijn. Geschikt voor het bewaren en presenteren van verschillende vloeistoffen en gedroogde producten zoals kruiden en koffie.
De eerste modellen zijn binnenkort verkrijgbaar via de shop op deze website!
January 2013
Nieuw jaar: nieuwe website!
De nieuw website van Mieke Cuppen Ontwerpstudio is gelanceerd. Gebruiksvriendelijker en met meer werk, foto's, informatie en dus met meer Mieke!
      
January 2013
Oud nieuws
Hieronder "oud nieuws" wat is meeverhuisd van de oude website van Mieke Cuppen Ontwerpstudio. De highlights van de afgelopen jaren zijn hierdoor nog steeds terug te vinden op de website, het is een selectie, want bij een nieuwe website gaat het vooral om nieuw nieuws.
December 2012
Servies voor Mercure in productie!
Mieke Cuppen exclusief servies ontwerp Mercure hotels, hotelporselein & tafelconcept          De ontwikkelingsfase is afgerond, de handtekeningen zijn gezet, letterlijk op de samples: de go is gegeven. Het serviesontwerp in het kader van de Mercure Cultuurprijs wordt nu geproduceerd. Nog even geduld voordat het in de hotels is, maar het resultaat mag er wezen.
January 2012
De beste wensen voor 2012!
Vol goede plannen aan dit verse jaar begonnen en zin in al het moois wat voor deur staat!
Op RTV Rijnmond werd een eindejaarsreportage uitgezonden over Mieke omdat ze een mooi en bijzonder 2011 heeft beleefd. Gemist?
Kijk het filmpje hier terug via youtube.
      Mieke Cuppen op RTV Rijnmond Rotterdam
November 2011
Mieke wint Mercure Cultuurprijs
Mieke Cuppen winnaar Mercure Cultuurprijs 2011, tijdens awardavond           Gisteren is tijdens de award avond in het Mercure hotel aan de Amstel in Amsterdam bekend geworden dat Mieke deze prijs in de wacht heeft gesleept. Daarmee wint ze een reis naar Sydney en gaat haar ontwerp geproduceerd worden om het in gebruik te nemen in alle Mercure hotels in Nederland.
September 2011
Nominatie Mercure Cultuurprijs
Mieke is één van de drie genomineerden voor de Mercure Cultuurprijs!
Haar inzending zal zij de komende maandan uitwerken tot prototypes en op 29 november wordt de winnaar van deze prijs bekend gemaakt tijdens de Award avond.
www.mercurecultuurprijs.nl
          mieke cuppen genomineerd Mercure Cultuurprijs, tafelgerei ontwerp, tafelconcept   mieke cuppen genomineerd Mercure Cultuurprijs, exclusief servies, tafelconcept
April 2011
PLUK bij New Fork
Foto's uit de PLUK serie zijn nu te zien bij New Fork: een fijne ontbijt en lunchzaak aan de Coolsingel in Rotterdam. Lekker lunchen met mooi uitzicht.
www.newfork.nl
         Pluk fotoserie bij New Fork Lunchroom Rotterdam
April 2011
Gradient bij Edwin Pelser
Mieke Cuppen Linde Freya Edwin Pelser Den Haag Expositie design winkel           Gradient wordt t/m 22 mei geëxposeerd bij Edwin Pelser in Den Haag.
www.edwinpelser.nl
March 2011
Mieke in Volkskrant magazine
Afgelopen zaterdag stond er een mooi artikel in het Volkskrant magazine over food design "Naar meer smaken". Inclusief een interview met Mieke! En een foto zoals je kunt zien.
 
>> KLIK HIER << om het volledige artikel in pdf te lezen.
         
Mieke Cuppen portret met knol door Patricia Schimmel
March 2011
Shop online!
mieke cuppen eat!lola Pluk fotoseries foodstyling ei          
Foto's uit de serie Gradient en PLUK zijn nu te koop op deze website. Neem een kijkje (en shop till you drop).
 
February 2011
Stills&Structures op FoodFilmFestival
Mieke Cuppen en Linde Freya presenteren Stills & Structures op het Food Film Festival 2011. Een onderzoekende expositie naar structuren in glaswerk en eten. Deze expositie is een vervolg op Gradient, het project wat zij presenteerden tijdens Inside Design 2010.
         Mieke Cuppen en Linde Freya expositie ontwerp Food Film Festival 2011
January 2011
PLUK for FoodFilmFestival!
posters PLUK Food Film Festival 2011 foodstyling & grafisch ontwerp          
De beelden van PLUK worden als beeldmerk gebruikt voor het Food Film Festival. Dit jaar voor het eerst gehouden op 18, 19 en 20 maart in studio K in Amsterdam. Het Food Film Festival is een inititief van Youth Food Movement Nederland. Zie www.foodfilmfestival.nl voor meer informatie.
August 2010
Gradient op Inside Design
Mieke richt in samenwerking met Linde Freya Tangelder een kamer in het Lloyd Hotel in, zij nemen kleurgradaties in eten als thema en maken voedingswaren tot een pronkstuk. Deze kamer is te bezichtigen tijdens Inside Design. Een event wat dit jaar op 24, 25 en 26 september plaats vindt in Amsterdam.
Komt dat zien!
         Mieke Cuppen en Linde Freya food fotografie gepresenteerd tijdens Inside Design